
Restoranlar ve Glutensiz Beslenme
Restoranlar ve
glutensiz beslenme glutensiz beslenen herkesin odak noktası haline
gelmiştir. Yalnızca yemek yemek için değil partiniz, eğlenceniz düğününüz için
glutensiz bir yemek yenecek yer ararken, kafanıza takılan bir sürü soru
sormakta sorun yok. Aklınıza takılan ve beslenmenizi iyileştirecek her şeyi
sormalısınız. Bunu yapmak gününüzü başarılı kılmak için çok önemli olan
bir alandır. Yemek servisleri, diyet düzenlemeleri hakkında birçok soru
almaya alışkındır, bu nedenle bir yemek şirketi ile glutensiz beslenme ile
ilgili konuşma yaparken utanmayın.
İster ayrı glütensiz yemekler, ister özel olarak glütensiz
yiyecekler alıyor olun, potansiyel bir yiyecek içecek şirketinden onları işe
almadan önce tüm kutuları kontrol ettiğinden emin olmak için bazı temel sorular
burada. Glutensizekmek.com.tr de
yemek yiyeceğiniz mekânlarda sormanız gereken soruları bilmeniz için size bir
rehber hazırladık!
1. Çölyak hastalığı ile ilgili herhangi bir sertifikanız ya da eğitiminiz
var mı?
Yemek şirketinin glutene özel sertifikası ya da eğitimi
varsa, bu, çapraz bulaşmayı önleyecek şekilde hazırlanmış glutensiz içerikleri
kullanan seçenekler oluşturmak için çaba sarf ettikleri anlamına
gelir. Söz konusu yemek şirketi sertifikalı değilse, umutsuzluğa
kapılmayın. Bazıları, güvenli bir glutensiz yemek hazırlamanın
ayrıntılarına diğerlerinden daha fazla özen gösterir.
2. Ben ve burada yemek yiyeceğimiz kişilerin buğday, arpa ya da çavdar ve
çoğu yulaf içeren hemen hemen her şeyden kaçınmam gerekiyor. Buna un,
ekmek, soya sosu ve un içerebilecek baharatlar dahildir. Buna uygun bir
menünüz var mı?
Bir hazır yemek şirketinin glutensiz bir diyetin tüm
ayrıntılarını bildiğini varsaymak yerine, tam olarak hangi yiyecekleri
yiyemediğinizi açıklamak en iyisidir. Restoranlar
ve glutensiz beslenme zor değildir, yalnızca sormanız gereken doğru
soruları bilmelisiniz.
3. Diyet ihtiyaçlarıma göre hangi yiyecek seçimlerini önerirsiniz?
Aklınızda belirli bir menü olsa da önce glutensiz yiyecek önerileri
isteyin. Bazı mutfak türleri diğerlerinden daha glütensiz yapmak daha
kolaydır.
4. Glutensiz yiyecekler ile glutenli yiyecekler arasında fiyat farkı var
mı?
Bazı hazır yemek şirketleri, glütensiz seçenekler için
normal ücretlerinden daha fazla ücret alabilir.
5. Kaç tane glütensiz yemek menüsü
düzenlediniz ya da hazırladınız?
Restoranlar ve
glutensiz beslenme ile ilgili bu soru çok önemlidir. yemek şirketinizin
glütensiz yemek hazırlama konusundaki ilk girişimi mi yoksa deneyimli bir
profesyonel mi olduğunu bilmek önemlidir.
6. Bana ikram ettiğiniz diğer glutensiz yiyeceklerden referanslar verebilir
misiniz?
Yemek firmasının glutensiz yemek servisi deneyimi varsa,
referans istemekten ve onlara ulaşmaktan çekinmeyin. Herhangi bir risk ya
da sorun olup olmadığını size bildirebilirler veya harika bir deneyim
yaşadılarsa, parlak bir öneriyle içinizi rahatlatabilirler.
7. Kızartılmış yiyecekler özel bir glutensiz fritözde mi yapılıyor?
Bir hazır yemek şirketinin çapraz bulaşmayı ve bundan nasıl
kaçınılacağını anlaması çok önemlidir.
8. Glutensiz ürünler, kullanımlar arasında iyice temizlenen özel tencere,
tava ve gereçler kullanılarak ayrı, özel bir alanda mı hazırlanıyor?
Yine, çapraz bulaşma, glutenli ve glutensiz gıdaları
birleştirirken belki de en büyük endişe kaynağıdır. Restoranlar ve glutensiz beslenme çapraz bulaşma büyük bir risktir.
9. Bütün gıdaları mı yoksa önceden paketlenmiş ürünleri mi kullanıyorsunuz?
Tam gıdalar tipik olarak önceden paketlenmiş ürünlerden daha
güvenlidir, bu nedenle ürünlerde eser miktarda glüten bulunup bulunmadığı daha
az kesin olabilir. Bütün yiyecekler, yiyecek içecek sağlayıcınızın
yemeğinizde ne olduğu üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğu anlamına gelir.
10. Glutensiz pişirme deneyiminiz var mı?
Değilse, pastanızı tatlı glutensiz unlu mamuller konusunda
uzmanlaşmış glütensiz bir fırından sipariş etmeyi düşünün. Tatlı
gösterinin yıldızıysa, muhteşem olduğundan emin olmak istersiniz. Tıpkı glutensizekmek.com.tr nin glutensiz kek
çeşitleri gibi!
11. Hangi yiyeceklerin glütensiz olduğunu nasıl belirtirsiniz?
Hem glutenli hem de glutensiz seçenekleriniz varsa, yemek
şirketinin hangisinin hangisi olduğunu konuklara nasıl bildireceğini öğrenin.
12. Servis yaparken çapraz bulaşmayı nasıl önleyeceksiniz?
Hem glutenli hem de glütensiz seçenekleriniz varsa, bu
özellikle istasyonlarınız veya büfeleriniz varsa önemlidir. Geçmiş
ordövrler ve tabaklanmış akşam yemekleri, sunucular daha fazla kontrole sahip
olduğundan, çapraz kontamizasyonu önlemek için genellikle daha güvenli bir seçenektir.
13. Diğer diyet kısıtlamalarına uyum sağlayabilir misiniz?
Siz veya misafirlerinizin başka alerjileri varsa ya da
vegan, süt ürünleri içermeyen vb. bir beslenme düzenine iseniz, başka alternatif
yiyeceklerin kolayca yapılıp yapılmayacağını öğrenin.
14. Yemek tadımı yapıyor musunuz?
Mümkünse yemeğin tüm misafirlerinize servis edilmeden önce
tadına bakın. Yemek şirketiniz denemeniz için birkaç seçenek sunabilirse,
daha da iyi olacaktır.
Yorum Yaz